Algues marines: l'arame

Algues marines: l'arame

Notapor Xira » Vie Ene 02, 2009 2:01 pm

Yo toi acabante d'entamar a esfrutar de les recetes con algues. Entamé col alga arame que ye mui suavina de tastu.
Esti alga hai que la hidratar pa cocinar. Métese nun bol con agua, unos 10 minutos o hasta que se note que ta hidratada. La midida de media taza d'alga, como pa cuatru persones

Faes la pasta: espaguetis o la que más te preste.

Aparte, sofríese n'aceite d'oliva una cabeza d'ayu, una bandexa de champis. Añídese sal al gustu. Vamos faciéndolo poco a poco, y echamos un chorru de salsa de soya. Salteamos unos 5 minutos.

Añidimos l'alga arame, escurrida, a la mezcla de champis y ayu, y añidimos concentráu de mazana (un chorru). Tapámoslo y esperamos que s'evapore el llíquidu.

Agora añidímoslo a la pasta y llistu. ;)
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Re: Algues marines: l'arame

Notapor Xira » Vie Ene 02, 2009 2:05 pm

Traducción al castellano:

Yo acabo de empezar a disfrutar de las recetas con algas. Empecé con el alga arame que es bastante suave de sabor.
Este alga hay que hidratarla para cocinar. Se mete en un bol con agua, unos 10 minutos o hasta que se note que está hidratada. La medida de media taza de alga, como para cuatro personas

Haces la pasta: espaguetis o la que más te guste.

Aparte se sofríe en aceite de oliva una cabeza de ajo, una bandeja de champis. Se añade sal al gusto. Vamos haciéndolo poco a poco, y echamos un chorro de salsa de soja. Salteamos unos 5 minutos.

Añadimos el alga arame, escurrida, a la mezcla de champis y ajo, y añadimos concentrado de manzana (un chorro). Lo tapamos y esperamos que se evapore el liquido.

Ahora lo añadimos a la pasta y listo.
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Re: Algues marines: l'arame

Notapor maria1 » Vie Ene 02, 2009 2:16 pm

Bueno ahora ya lo entendi,gracias por traducirlo, los idiomas no son mi fuerte
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Re: Algues marines: l'arame

Notapor arianne » Dom Ene 04, 2009 4:13 pm

¿y donde se compran esas algas?
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Re: Algues marines: l'arame

Notapor Xira » Lun Ene 05, 2009 12:02 pm

N'herbolarios o tiendes de dietética. Tamién en cooperatives ecolóxiques como "La Osa" de Xixón.
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